Elbilen Audi E-tron har premiär 17 september

I ett pressmeddelande från Audi i USA meddelar biltillverkare att Audis första elbil E-tron kommer att avtäckas i San Francisco den 17 september. Audi har varit väldigt öppna under utveckling av sin första elbilen och vi har länge fått se konceptversionen av E-tron. Nu är alltså tiden och platsen för avtäckningen av den riktiga produktionsbilen spikad. I samband med avtäckning kommer man (i USA) kunna erlägga en deposition på 1 000 dollar.

Audi har varit väldigt öppna med utvecklingen av sin elbil, så vi vet redan nu en hel del om denna rymliga SUV. Den ska ha en räckvidd på 40 mil enligt den nya körcykeln WLTP. Den kommer vara utrustad med tre elmotorer, en på framaxeln och två på bakaxeln. Produktionen av elmotorerna är redan i gång i en fabrik i Ungern sedan förra veckan.

Audi E-tron kommer också som tillval erbjuda virtuella sidobackspeglar. Vi har också fått en ordentlig titpå den rymliga interiören i konceptbilen. Bilder från den hittar du här.

Foto: Audi

En tidig bild på konceptbilen har också hintat om att Audi E-tron kanske kommer utrustas med dragkrok. En uppgift som Audi Sveriges Informations- och PR-chef Irene Bernald varken bekräftar eller dementerar med kommentaren: ”Jag har ännu ingen information om produktionsbilen som kommer att heta Audi e-tron, men utifrån prototypen är det kanske en slutsats som inte är helt otänkbar.” 

Vidare information om försäljningsstarten i Sverige och svenska priser på Audi E-tron är något vi fortfarande väntar på.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.