Elbilen Audi E-tron – här är första bilderna på interiören

Interiör Audi E-tron Prototyp. Foto: Audi

Audi visar för första gången upp interiören på Audi E-tron, prototypen för Audis kommande elbil som visas upp senare i år. Vi kan nu visa de första officiella bilderna på interiören från Audi.

Interiören känner vi igen från Audis formspråk. Det känns som en modern och exklusiv Audi. Interiören visar inslag av Valcona-läder och mörk borstad aluminium som enligt Audi bidrar till känslan av en eldriven suv av högsta kvalitét.

Dekorsömmarna på sätena skapar motiv som påminner om kretskort och går att få i kontrasterande orange som tillval. Elbilen bjuder på mycket ny och spännande teknik, däribland med tillvalet virtuella backspeglar

Interiören av Audi E-tron, här dess virtuella backspeglar.

Backspeglarna som ”sticker ut”

De virtuella backspeglarna är ett tillval som kommer bli tillgängligt i samband med serieproduktionen av E-tron har Audi tidigare berättat. ”Sidobackspeglarna ger inte bara en ny typ av teknikupplevelse utan också många praktiska fördelar när det gäller komfort och säkerhet.”

Backspeglarna har en liten integrerad kamera vars bild visas digitalt på kontraststarka 7-tums OLED-skärmar i sidodörrarna. 

Plats för fem

Audi E-tron kommer vara en rymlig SUV. Med generösa utrymmen ska fem personer och deras bagage med enkelhet få plats i bilen.

”Kupéns längd, höjden såväl i fram- som baksäte, samt benutrymmet i baksätet är i toppklass i segmentet för större suvar”, skriver Audi i ett pressmeddelande.

I baksätet, där det vanligtvis finns en kardantunnel, finns det istället ett gott benutrymme för passageraren i mitten. Ett lågt placerat golv bidrar också till ökad komfort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.