Elbilen Audi E-tron är världsledande i sitt segment och Sveriges tredje mest sålda elbil i år

Under första halvan av 2020 leverade Audi totalt 17 641 Audi e-tron. Därmed blev e-tron den mest sålda elbilen i segmentet större suvar världen över. I Europa var dessutom e-tron den mest sålda eldrivna suven överlag, skriver Audi i ett pressmeddelande.

Speciellt stora framgången skördar modellen i Skandinavien. I Norge klev Audi in som den mest sålda personbilen under årets första halva. Audi e-tron stod för 92 procent av all Audi-försäljningen i landet. Även på Island skördar Audi framgångar med modellen. Där stod e-tron för 93 procent av Audis försäljning.

– Audi e-tron är en verklig game changer för oss och ett konkret exempel på vår vision för hållbar och progressiv premiummobilitet. Audi e-tron är början på en ny era inom Audi, säger Hildegard Wortmann, ansvarig för försäljning och marknadsföring i AUDI AG:s ledningsgrupp.

Tredje mest sålda elbilen i Sverige

I Sverige står Audi e-tron för 12 procent av Audis totala försäljningen. Audi e-tron var under våren den tredje mest sålda elbilen i Sverige. Audi levererade 1211 under årets första halvår.

Den mest sålda elbilen i Sverige under årets första halva var Tesla Model 3 med 1711 bilar. Andraplatsen knep Renault Zoe med 1273 bilar.

– Tack vare tillskottet av eldrivna Audi e-tron har vi lyckats öka vår andel av marknaden. Responsen har varit fantastisk och Audi e-tron är hittills i år den tredje mest sålda elbilen i Sverige med totalt 1211 bilar, kommenterar Sveriges Audichef Jörgen Wedefelt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.