Elbilen Audi E-tron är här, från 885 000kr, räckvidd på 400km och den får dragkrok

Den första elbilen från Audi har visats upp under en längre tid i prototypform. Nu är produktionsversionen av Audi E-tron presenterad. Sedan mars har du kunnat förhandsboka elbilen, nu får du både se bilen och ha möjlighet till att också beställa den.

Audi E-tron får bland annat dragkrok och kan dra upp till 1,8 ton. Effektiv kylning gör det möjligt, berättade Audi under lanseringsevenemanget. Bilen är också utrustad med virtuella sidospeglar, där de traditionella sidospeglarna ersatts av kameror och en display på insidan av dörren. Det ska minska luftmotståndet.

Bland specifikationerna har vi fått uppgifter om 0-100km/h på 5,5 sekunder och en topphastighet på 200km/h. Batterikapaciteten är på 95 kWh.

För bilens räckvidd har man inga officiella siffror ännu – men Audi säger att man är mycket nöjd med sina egna tester, där bilen klarar ungefär 400 km. Bland annat berättar man att ungefär 30% av räckvidden kommer från bilens innovativa energiåtervinningssystem.

Snabbladdning på upp till 150 kW, ska säkra att Audi E-tron kan vara bilen för långresor. Audi har också tänkt på laddinfrastrukturen. För ägare i Europa har man lanserat E-Tron Charging Services, som ger 72 000 laddpunkter i Europa under ett och samma kort.

Priset på Audi E-tron

De första leveranserna till europeiska kunder är planerad till slutet av 2018. Priset på SUV:en startar på 885 000kr. Alltså i ungefärlig prisklass med en Tesla Model S.

Den här artikeln bevakar en pågående händelse och kan komma att uppdateras löpande. 

I videoklippet nedan kan du se 20 minuter av rörligt video på Audi E-tron.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.