Elbilen Aiways U5 får äntligen 3-fasladdare – men först till hösten

Aiways elbil U5 ska få en efterlängtad uppdatering i form av snabbare hemmaladdning. Det då Aiways ska utrusta U5 med en 3-fasombordladdare. Det innebär att U5 nu kan laddas från noll till 100 procent på 7,5 timmar vid AC-laddning. Det kan jämföras med den tidigare enfasladdare som krävde 20 timmar.

Således en avgörande uppdatering för den som kör mycket då det går betydligt snabbare att ladda upp det 63 kWh stora batteriet. Aiways U5 Premium med trefasladdare har en räckvidd på upp till 400 kilometer enligt WLTP. Bland andra finesser lyfter Aiways fram elektrisk taklucka, elektrisk baklucka, delläder och komplett säkerhetsutrustning som standard. 

De första bilarna med den nya laddaren kommer till hösten. Fram tills dess fortsätter Aiways att sälja bilar med den långsammare enfasladdaren. Kapaciteten för snabbladdning ligger kvar på 90 kW.

Med uppgraderingen lanserar också Aiways nya priser för privatleasing. De startar på 4 400 kronor, vid ett 36-årsavtal med en årlig körsträcka på 1 000 mil. Önskar man teckna sig för 24 månader är månadsavgiften istället 4 600 kronor.

För 200 kronor extra är det möjligt att uppgradera till en körsträcka på 1 500 mil om året. Aiways utlovar också en fast ränta, vilket innebär att det inte kommer att bli någon prisökning under leasingperioden.

För den som behöver en dragkrok går det att köpa till för ytterligare 389 kronor per månad på 36-månadersavtalet. U5 får dra upp till 1500 kilo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.