Elbilen Aiways från Kina kommer till Sverige inom ett år

Kinesiska elbilstillverkaren Aiways har planer på att lansera en eldriven SUV för den Europeiska marknaden. Modellen de döpt till U5 är en femsitsig SUV som kommer redan i april 2020.

Aiways U5 kommer endast att finnas med leasingalternativ. Ambitionen är att pressa priserna så mycket som möjligt, bland annat genom att klippa bort återförsäljare och endast erbjuda bilen online.

Aiways har ännu inte satt något pris, men om man hade salufört bilen hade den antagligen kostat under €40 000, säger Alexander Klose, Vice-VD för Aiways till Financial Times.

Extra batterpaket ger extra räckvidd

Aiways U5 kommer i grundutförande ha en räckvidd på 503 km, uppger tillverkaren. Mot en förhöjd leasingavgift kommer man kunna hyra ett extra batteripaket som ska ge ytterligare räckvidd på totalt 623 km.

Bilen kommer vara utrustad med funktioner för automatisk kökörning, adaptiv farthållare och automatisk parkering. Bilen håller sig automatiskt uppdaterad med senaste mjukvaran.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.