Elbilarna ökade med 34,1 procent hos BMW

Med 179 557 elbilar levererade under första halvan av 2024 har BMW haft en rekordstart på året. Elbilarna ökade med 34,1 procent jämfört med samma period förra året. Totalt uppgick elbilarna till 16,3 procent av den totala försäljningen.

– Under årets första sex månader såg vi tvåsiffrig tillväxt av våra helelektriska fordon och modeller från det övre premiumsegmentet, kommenterar Jochen Goller, styrelseledamot för BMW AG med ansvar för kund, varumärken, Försäljning.

Jochen Goller förklarar hur BMW har trotsat en utmanande marknad som sett nedåtgående trender under den senaste tiden. Han lyfter fram BMW:s ”attraktiva produktportfölj” som det vinnande konceptet.

Totalt levererade BMW 1 096 486 fordon under första halvan av året, vilket ger en ökning på 2,3 procent mot samma period förra året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.