Elbilar som kommer 2021

När det är 2021 har elbils-racet pågått ett tag, flera tillverkare kommer redan ha lanserat flera modeller, medan andra har påbörjat sina första lanseringen. Nu står vi snart mitt i vaggan, där elbilen blir norm.

Här är några lanseringar vi har att se fram emot till 2021.

BMW i4

BMW arbetar med en ny plattformar för elbilar. Den första modellen för den här plattformen är sedanen BMW i4 som baseras på konceptet iVision Dynamic. Bilen ska ha en räckvidd på 60 mil. En billigare version med kortare räckvidd kan också vara aktuell. Lansering 2021 som sagt.

BMW iNext

Foto: BMW/Twitter.

Även iNext är en elbil från BMW som också har premiär 2021. Modellen är en rejält tilltagen SUV. Detaljerna är ännu okända, men det ryktas om en räckvidd på omkring uppåt 60-65 mil.

Byton K-Byte

Byton K-Byte, pressbild.

Den kinesiska uppstickaren har just nu fokus på att lansera Byton M-Byte på den europeiska marknaden till 2020. Men därefter följer K-Byte, en större sedan till just året 2021. Denna sedan med en räckvidd på uppåt 40 mil.

Det mest distinkta med K-Byte är dess utfällbara sensorer som ska hjälpa till med den autonoma körningen.

SUV från Cadillac

Cadillac har presenterat en SUV, som ska lanseras 2021. Den är baserad på en flexibel elsbilsplattform som ska användas gemensamt inom GM-koncernen.

Den eldrivna Cadillacen som ännu inte fått ett namn kommer antagligen ha en räckvidd uppåt 480 km, erbjuda fyrhjulsdrift samt Super Cruise; bolagets egna satsning på autonom körning.

Opel Mokka

I början av 2021 startar leveranserna av Opel Mokka. Denna kompakt-SUV är en elbil som ska ta Opel in i det populära segmentet. Opel har ännu inte delat med sig av några ytterligare detaljer om bilen.

Tesla Model Y

Tesla Model Y har redan visats upp, men de första leveranserna kommer ske i början av 2021, enligt Tesla hemsida. Model Y är en SUV, med fem sittplatser som standard, men går att få med sju som tillval. Bilen är prissatt från 630 000kr i Sverige. Då får du en bil med en räckvidd på 54 mil.

Volkswagen ID. Buzz

Omtyckt och efterlängtade redan från konceptstadiet. Den klassiska folkabussen blir elbil genom ID. Buzz. Bilen kommer också i en Cargo-version, alltså som en mindre skåpbil, för t.ex. hantverkaren.

Båda modellerna är tänkt att komma 2021 (eller kanske 2022). De ska ha en räckvidd uppåt 54 mil, ha fyrhjulsdrift och uppåt 369 hästkrafter.

Volkswagen ID. Roomz

Den rymliga, sjusitsiga SUV:en från Volkswagen kommer 2021. Med ett batteri på 82 kWh kan konceptbilen ge 45 mil i räckvidd och totalt 302 hästkrafter. Tillverkningen är satt till 2021. Den kinesiska marknaden kommer prioriteras, därefter sker en globala leveranser.


Artikeln baseras i vissa val på vaga indikationer, innehållet kan komma att ändras i takt med att mer information blir känt. Om du saknar något i artikeln eller kan komplettera med mer eller rättad information är du välkommen att kontakta oss.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.