Elbilar räddar djurlivet i Afrika

Maasai Wilderness Conservation Trust (MWCT) arbetar med att bevara djurlivet genom att bland annat förhindra tjuvjakt i södra Kenya. Sedan ett halvår tillbaka som en del av ett pilotprojekt kör man på eldrift.

Till sitt förfogande har MWCT fyra stycken eldrivna pickuper av märket Rivian R1T. Under de kommande månaderna kommer man också börja använda suven Rivian R1S.

– MWCT kan utföra livsviktigt bevarandearbete på det mest effektiva och miljövänliga sättet som är möjligt. Det inkluderar tysta tjuvjaktspatruller, transporter utan utsläpp för massajernas brandkår och viktiga transporter inom hälso- och utbildningsprogram, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

De eldrivna pickuperna är inte bara tysta, utsläppsfria och erbjuder ledande terrängegenskaper. Personalen kan också använda pickupernas V2L-teknik för att driva elektriska enheter ute på fältet, utan något behov av externa strömkällor. Det är något som förenklar det arbetet och gör det mer effektivt.

Rivian har också åtagit sig att bygga laddinfrastruktur i området som kommer att bli en viktig del av verksamheten och den dagliga driften. Laddarna kommer så klart att använda sig av solpaneler för att generera elektricitet även i de mest avlägsna områdena.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.