Elbil i Audi A3-storlek bekräftad – visas upp snart

Det är brittiska AutoCar som fått uppgiften i samband med att man talade med Audis designchef Andreas Mindt. Elbilen som blir i storlek med Audi A3 ska vara en direkt uppstickare till Volkswagen I.D. och Nissan Leaf.

Du kan designa för early adopters eller för gemene konsument – vi vill fånga båda, sa Mindt till AutoCar. ”Det finns folk som bara vill ha en snygg bil, dom bryr sig inte om den är el- eller fossildriven.”

Om ett par månader är Audi redo att visa upp ett förstakoncept av bilen. Kanske är det i samband med motormässan i Geneve i mars nästa år?

Troligen kommer bilen dela många synergier med Volkswagen I.D. precis som Audi A3-delar många synergier med VW Golf idag. I grundutförande har Volkswagen talat om ett litet batteripaket på 48kWh för sin lilla elbil, och ett stort batteripaket på 111kWh för premiumbilarna. Den sistnämnda ska klara en räckvidd på upp till 55 mil. Nyckeltalen kan vi säkert kan ta med oss till en eldriven A3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.