Elbil från Seat visas upp i början på nästa månad

Seat IBE - koncept av elbil som visades upp 2010

Att Seat kommer med en elbil vet vi om sedan ett tag tillbaka, men sen har det varit tyst från VW-koncernens spanska division. Nu kommer uppgifterna om att man kommer visa upp en helt eldriven Seat på den stundande motormässan i Genènve.

Elbilen från Seat kommer bygga på den koncerngemensamma elektriska plattform MEB från Volkswagen. Så den maximala räckvidden kommer ligga omkring 500 km. I en jämförelse har Seat alltid som ambition att ligga lite lägre i prisklassen än VW – och vara lite sportigare.

Volkswagens första elbil blir en bil i VW Golf-klassen. Seats motsvarighet till det skulle då vara Seat Leon. Enligt Seats Vd Luca De Meo kommer Seat vara andra varumärket ut i VW-koncernen på den MEB-plattformen. Alltså före Skoda som visat långt gångna planer på elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.