Elbil från ryska vapentillverkaren Kalasjnikov

Den ryska vapentillverkaren Kalasjnikov har tagit sikte på bilindustrin, och det genom att lansera en elbil. Kaxig är man också, och menar på att man kommer kunna utmana, eller i alla fall hålla jämna steg med Tesla.

Bilen som är retroinspirerad heter CV-1 och dess inspiration är en halvkombin IZh 2125 från 70-talets Sovjet. CV-1 är fortfarande i utvecklingsstadiet och har avtäckts i samband med en militärmässa i Moskva. Bilen är utrustad med ett 90 kWh-batteri, med en räckvidd på 350 kilometer.

Något som inte är hämtat från Sovjetiska förlaga är accelerationen, 0-100 km/h ska Kalasjnikovs CV-1 klara på 6 sekunder. Originalet behövde 19 sekunder. Ännu finns inga mer detaljer om bilen, produktionsplaner eller pris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.