Elbil från Ferrari – går från omöjlig till möjlig tanke

Ferrari-hybrid.

Ferrari har tidigare ställt sig skeptisk till elbilar. Och speciellt om det vore en Ferrari. Många sportbilsfantaster säger likadant, en sportbil måste ha en mullrade fossilmotor. Koncernchef Sergio Marchionne har tidigare sagt att el-Ferrari är en absurd tanke, nästan obscen tanke.

Tidigare ska Marchionne ha sagt att ni får skjuta mig före ni ser en elbil från Ferrari.  Idag är han mer ödmjuk, enligt ett pressuppbåd som i dagarna lyssnade på honom under den internationella motormässan i Detroit.

Den som fått han på andra tankar är Teslas Vd Elon Musk. Folk tar emot Teslas superbilar med öppna armar, menar Marchionne, och utan att på något sätt förminska det Elon gjort så är en elbil något som alla vi andra biltillverkare kan åstadkomma. Och bör åstadkomma, för det finns en efterfrågan.

Först kommer vi nog få se en uppsjö av hybrider från Ferrari, innan vi får se en på ren eldrift. ”Man kan ju inte hasta, det finns ju ändå traditioner” ska Marchionne ha sagt.

Ovan nämnda Detroit-mässan är dock ett målande exempel på att Ferrari lättar på sina hårt fasta principer och traditioner – då man faktiskt gjort ett uttalande om att en Ferrari-SUV är under produktion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.