Elbil i form av SUV – lanseringsbekräftas av Volkswagen

Foto: RoadShow

Till 2025 har Volkswagen som mål att ha lanserat 15 nya eldrivna bilmodeller på den globala marknaden. Bland de tidigare annonserade modellerna finns I.D, baserad på Golfen, samt I.D Buzz, ett koncept baserat på den klassiska folkabussen.

Volkswagen har också talat om en eldriven SUV under namnet I.D Crozz. I samband med att man visar upp bilen på den pågående bilmässan i Los Angeles så har man också bekräftat att en produktionsklar version av bilen kommer släppas 2020.

I.D Crozz kommer drivas av ett 83KWh-batteri och ha en räckvidd på ungefär 30 mil. Samt en senare lansering av en rejälare variant med en räckvidd på nästan 50 mil.

Den första elbilen från Volkswagen i serien I.D kommer bara den Golf-baserade variant som kommer till marknaden 2019. Den påstås bli mycket billigare än Tesla Model 3.

Foto: RoadShow
Foto: RoadShow
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.