El-pickupen Rivian kommer få marknadsledande batteri

Den kommande pickupen Rivian RT-1 kommer utrustas med revolutionerande batteripaket enligt Richard Farquhar, högt uppsatt chef för drivlinan på Rivian Automotive.

Batterierna i pickupen kommer ha den högsta energitätheten bland alla elbilar på marknader. Energitätheten avgör hur mycket energi ett batteri kan lagra, ju högre desto bättre.

– Vi har vad vi tror är den högsta volymmässiga energitätheten i världen i våra batteripaket. De är ungefär 20-25% tätare i watt-timmar per liter jämfört med något annat på marknaden idag, säger Richard till InsideEVs.

Richard fortsätter sedan att berätta om batterimodulerna som ligger i lager varvade av unika kylningsplattor. Det ger en enorm energitäthet och en räckvidd på omkring 640 km. Själva nyckeln bakom hög energitäthet menar Rivian är att dra så mycket värme så snabbt som möjligt från kärnan av varje batterimodul.

Pressbilder Rivian

Första leveranser 2020

De första leveranserna av Rivians pickup R1T och SUV:en R1S kommer att ske i slutet av 2020 i USA. Bilarna förväntas ha ett batteripaket på 180 kWh och en räckvidd på 640 kilometer. Precis som för Tesla är prestanda i fokus, och bilarna förväntas klara 0-100km/h på tre sekunder.

Målgruppen för Rivian R1T är människor som behöver en robust pickup som ska klara tuff terräng. Bland annat går den att få med campingutrustad för vildmarksfantasten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.