Efterfrågan på elbilar ökar och Tesla hinner inte med att skala upp tillverkningen

Tesla har aldrig haft några problem kring efterfrågan på sina bilar. Märkets elbilar är oerhört eftertraktade och drömbilen för många. Tesla upplever dock att den höga efterfrågan på elbilar kommit snabbare än förväntat.

I samband med senaste kvartalsrapporteringen konstaterade operativa chefen Zachary Kirkholm att Tesla inte hinner skala upp produktionen för att möta efterfrågan.

– Det fantastiska vi ser just nu är att det verkar vara ett ganska stort uppvaknande kring och elbilar efterfrågan på dessa. Och för att vara helt ärlig har det tagit oss lite på sängkanten, sa Zachary.

– Folk vill köpa en elbil, och folk vill köpa en Tesla just nu, tillade Zachary. Han förklarar att Tesla ”anstränger sig fullt ut” för att bygga så många bilar som möjligt men att det är ”ganska jobbigt”.

Tidningen Green Car Reports skriver att många kanske hade väntat sig en minskad efterfrågan på elbilar från Tesla i takt med att fler märken introducerar elbilar. Istället har det utökade utbudet på elbilar snarare gjort att fler efterfrågar elbilar och att efterfrågan hos Tesla ökar.

Tesla har som målsättning att öka tillverkningen med 50 procent årligen och att långsiktigt nå en tillverkning på 20 miljoner bilar om året. Nästa stora steg för att skala upp produktionen är att starta upp sina nya fabriker i Berlin och Austin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.