Efter Taycan-succén, nu filar Porsche på nästa Taycan

Förra månaden lanserade Porsche en ny och uppdaterad Porsche Taycan med både längre räckvidd räckvidd, och mycket snabbare laddning. Den uppdaterade modellen har hyllats av de som hunnit sätta den på prov.

Men knappt har Porsche hunnit slå upp fabriksportarna till den uppdaterade Taycan innan ingenjörerna bakom bilen börjat arbeta med att förbättra den ännu mer. Det är Taycans chef för laddning- och energisystem Sarah Razavi som i en intervju med CarSales Australia berättar att man börjat arbete på nästa generationen.

– Nästa generation? Ja, uppenbarligen, när vi väl har lanserat en modell så börjar vi direkt arbeta med nästa. Vi skapar just nu idéer och frågar oss vad vi ska förbättra med nästa generationen, berättar Sarah.

Vidare förklarar Sarah att teamet verkligen har maxat prestandan i plattformen J1 som Taycan bygger på. Toppmodellen Taycan Turbo GT har ändå 1100 hästkrafter och klarar 0 till 100 km/h på 2,2 sekunder.

– Jag tycker att vi gjorde ett fantastiskt jobb att verkligen pressa och tvinga ut varje bit ur den nuvarande plattformen. Vi kommer förmodligen att se en vidareutveckling av plattformen, säger Sarah och tillägger: ”[J1] har definitivt vissa begränsningar”.

Bonusvideo: Autogefühl provkör nya Taycan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.