Efter succén med Zoe: Renault jobbar på fler elbilar

Renault Zoe har varit en storsäljare sedan den lanserades 2012. Trots den enorma succén valde Renault under lång tid att hålla produktutbudet av elbilar ytterst begränsat. Utöver Zoe finns skåpelbilen Kangoo ZE och den fyrhjuliga mc:n Twizy.

Men nu berättar Renaults affärschef Emmanuel Bouiver till AutoNews att det blir ändring på det: ”Vi håller på att utveckla vårt modellutbud så att det ska finnas en elbil i varje segment.”, säger han.

– Det är för tidigt att säga om vi kommer att konkurrera med Tesla, men vi planerar såklart att ta en stor del av andelarna på marknaden, fortsätter Bouiver.

Till nästa års modell kommer en uppdaterad Renault Zoe, med ett ansiktslyft och en ökad räckvidd. I år har man också lanserat en budget-elbil på den kinesiska marknaden, elbilen K-ZE.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.