Efter strömavbrotten: Nu ska Tesla Superchargers bli självförsörjande

Norra Kalifornien har under en lång period drabbats av extrem torka och under en kommande storm med höga vindar har nu energibolagen stängt av strömmen. Anledningen är att man vill undvika gnistor från elledningar ska orsaka skogsbränder.

Rapporter har inkommit hur det är långa köer till elbilsladdare (men också bensinstationer) inför det planerade strömavbrottet.

De planerade strömavbrotten kommer bli fler i framtiden. Det får Elon Musk att agera, då strömavbrotten även drabbar Tesla Superchargers.

– Alla Tesla Superchargers i området drabbade av Kaliforniens strömavbrott kommer utrustas med Powerbacks under de kommande veckorna. Vi inväntar bara tillstånd, säger Elon Musk på Twitter.

Han tillägger: ”Vi kommer också utrusta våra Superchargers med solpaneler så snart som möjligt. Målet är grön el dygnet runt utan strömavbrott”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.