Efter storordern: Hertz i Sverige får Polestar och Volvo istället för Tesla

Pressbild: Polestar

Igår tog nyheten om att Hertz lagt en beställning på 100 000 Tesla världen med storm. Nyheten kom från Hertz internationella avdelning. I Sverige är istället fokus på andra bilmodeller, meddelar den svenska avdelningen.

Hertz bygger på en franschisemodell som i Sverige ägs av Volvo Cars. Det medför att majoriten av bilflottan består av Volvo och Polestarbilar. Så kommer det fortsätta att vara. 

Alla Hertzverksamheter har fria händer att själva välja och anpassa sin egen fordonsflotta efter den inhemska marknadens efterfrågan. Även i Sverige ser man en ökad efterfrågan på elbilar och då främst från Polestar. 

– Inom Hertz Sverige har vi också under många år jobbat med en elektrifiering av vår bilflotta och det är glädjande att se hur biltillverkarna de senaste åren investerat allt mer i att utveckla både rena elbilar men också hybrider av olika slag. Det ger våra kunder möjlighet att testa och hitta de bilar som fungerar bäst för dem, säger Michel Basberber, försäljningschef Hertz i Sverige.

– Men i Sverige kommer vi i nuläget inte att erbjuda Tesla som en del i vår bilflotta, avslutar Michel Basberber.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.