Efter Rivians milstolpe: Eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning i föreserieproduktion

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att tillverka en eldriven pickup.

Under nästa år startar Ford leveranserna av sin pickup F-150 Lightning. I veckan, efter uppmärksamheten kring Rivian, berättar Ford själva att de också gör framsteg. Ford har startat förserieproduktionen av F-150 Lightning.

Förseriebilarna kommer Ford att använda för att utföra omfattande tester inför att bilen går i produktion. Dessutom ger det tillfälle att säkerställa att produktionslinan fungerar optimalt inför serieproduktonen.

I samband med premiären stod det klart att F-150 Lightning imponerar med en hel del smarta funktioner och sin prestanda . Ford beskriver den som den mest kraftfulla F-150 som någonsin tillverkats. Den får upp till 563 hästkrafter och ska klara 0-96 km/h på omkring 4,5 sekunder.

Lanseringen av Ford F-150 Lightning väckte stort intresse hos många. Ska man tro Ford själva så tycks de nästan ha varit överrumplade över intresset.

– Vi visste att F-150 Lightning var speciell men intresset från allmänheten har överträffat våra högsta förväntningar och förändrat samtalet kring elfordon. Så vi dubblar, anställer och investeringa för att öka produktionen, säger Bill Ford, ordförande för Ford Motor Company.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.