Efter kritiken: Nio lanserar köpmodell den 21 november

När Nio lanserade sina elbilar i Europa möttes de av enorm kritik. Anledningen var att Nio valde att endast erbjuda de nya elbilarna ET7, ET5 och EL7 genom en prenumerationsmodell.

Många ansåg helt enkelt att kostnaden blev för hög med en månadskostnad från 14 000 kronor och uppåt. Utslaget på tre år blir det strax över en halv miljon kronor – vilket är en stor summa pengar att lägga på en bil som man inte ens får behålla efter att prenumerationstiden löpt ut.

Nio var snabba på att bemöta kritiken och lovade att man skulle erbjuda ett köpalternativ. Nu är ett datum för en köpmodell bekräftad.

Den 21 november kommer Nio att erbjuda möjligheten att köpa en Nio i Sverige – och de andra europeiska marknaderna Tyskland, Nederländerna och Danmark.

Köpmodellen kommer att finnas tillgängliga för alla tre modellerna som Nio lanserat: ET7, EL7 och ET5. Först den 21 november kommer Nio kommunicera priserna. De första leveranserna kommer sedan att starta 2023.

Finns i Norge

I Norge där Nio har funnits sedan ett år tillbaka är idag möjligt att köpa elbilarna. Premiumsedanen Nio ET7 kostar i Norge från 678 900 norska kronor inkl. batteri (724 359 svenska kronor). Den mindre sedanmodellen Nio ET5 startar på 508 900 norska kronor inkl. batteri (543 164 svenska kronor). Väl värt att notera är dock att elbilar är momsfria i Norge – så de norska priserna är svåra att direktöversätta till svenska priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.