Efter granskningen: Nu visar Tesla rätt pris från början

I våras hamnade Tesla under granskning av Konsumentverket. Anledningen var att Tesla presenterade priserna för sina bilmodeller utan en obligatorisk destinations- och dokumentavgift som kunden alltid var tvungen att betala.

Det skapade så klart en viss förvirring, där exempelvis Tesla Model 3 Standard Range under våren skyltades med prislappen 497 990 kronor – ett lockande pris under halvmiljonen. Men när väl köparen tagit sig igenom beställningen slutade notan som lägst på 507 170 kronor. Tillkom gjorde nämligen alltid avgiften 9 180 kronor.

Det hela uppmärksammandes först av podden Elbilsveckan, och kom senare till Konsumentverkets kännedom. Från Konsumentverkets sida ogillade man taktiken och menade att prisinformationslagen säger att ”prisinformation (ska) vara korrekt och tydlig”. Tesla svarade på Konsumentverkets kritik och meddelade att man kommer att korrigera prisinformation. Men att man behöver lite tid på sig att få det gjort.

Nu har Tesla genomfört förändringarna, och samtliga modeller tycks natten till idag ha gått upp med 9 180 kronor i pris. Men någon regelrätt prishöjning handlar det alltså inte om. Tesla har bara bakat in destinations- och dokumentavgift i skyltpriset.

Via Teknikveckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.