Efter GMC Hummer: Teaser på eldrivna pickupen GMC Sierra

Först skakade amerikanska biltillverkaren GMC liv i nedlagda Hummer genom att introducera en eldriven pickup och SUV baserade på den ikoniska modellen. GMC Hummer blev en stor pjäs och de första kundleveranserna av pickupen ska starta kring kommande julhelgerna.

Nu gör sig GMC redo för nästa eldrivna modell. Ännu en gång blir det en pickup. Denna gången handlar det om GMC Sierra som ska bli helt eldriven. En populär pickupmodell hos det amerikanska folket.

GMC skriver inte rätt ut när GMC Sierra kommer. Däremot nämner man att det blir den tredje modellen efter GMC Hummer EV (2021) och GMC Hummer SUV (2023).

– Sierra Denali har ett enormt värde för GMC och våra kunder. Vi kommer nu att ha en möjlighet att utveckla Sierras potential och teknologi i samband med att vi övergår till en helt eldriven drivlina. Samtidigt kan vi lyfta fram lyxiga designen och komforten som Denali förknippas med, säger Duncan Aldred, GMCs vicepresident.

Modellen kommer att bygga på elbilsplattformen Ultium utvecklad av General Motors. Det är samma plattform som också GMC Hummer bygger på.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.