Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

Easypark utökar sitt samarbete för enklare betalning av elbilsladdning – nu med InCharge

Pressbild: Easypark/InCharge

Parkeringsappen Easypark fortsätter underlätta för elbilister och erbjuder också sedan ett tag tillbaka betalning av elbilsladdning. Tidigare erbjuder man betalning hos bland annat EON, Eways och Göteborg Energi. Nu utökar man samarbetet och lägger också in Vattenfalls InCharge.

Samarbetet med InCharges publika laddpunkter rullas ut successivt över hela landet. På vissa håll har det varit möjligt att sedan slutet av april betala via Easyparks app.

Det finns en stor efterfrågan på enklare betalning för elbilsladdning. Något som bland annat energiminister Anders Ygeman lobbar hårt för. Easypark ser sin lösning som ett parallellt spår i den offentliga diskussionen.

– Utbyggnad av laddinfrastruktur är en het fråga och vi ser en stor efterfrågan på våra tjänster vilket är väldigt roligt. Vi är väldigt glada för de samarbeten vi har och att vi nu även öppnar upp tillsammans med InCharge vilket kommer öka tillgängligheten och underlätta för elbilsförare över hela landet, säger Anders Bäck, Svergiechef på Easypark.

– Vi vill förstås sänka trösklarna till att köpa och köra elbil, eftersom vi ser dem som en naturlig del av resan mot en fossilfri framtid. Att kombinera vår laddinfrastruktur med Easyparks app som så många har på sina telefoner, gör just det, säger Björn Öster, ansvarig för Vattenfalls publika laddnätverk.

Easypark har skapat andra lösningar för att underlätta för elbilister. Bland är Easypark helt integrerat i elbilen Polestar 2.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons