E.ON och Volkswagen öppnar snabbladdare som inte kräver anläggningsarbete

Pressbild: Volkswagen

Energibolaget E.ON och Volkswagen Group har lanserat en ny snabbladdare som inte kräver större anläggningsarbete eller stora justeringar av nätanslutningen. Den första laddaren har nu invigts i Essen, i Tyskland.

Genom att utrusta snabbladdaren med ett inbyggt energilagringssystem kräver den ingen energi direkt ifrån elnätet vid laddningen. Istället kommer den större delen av energin direkt ur batteriet.

Den nya laddaren ska göra det möjligt att snabbare bygga ett tätt nätverk av snabbladdare utan det tunga infrastrukturarbetet som det annars kan medföra.

I ett pressmeddelande berättar Volkswagen mer om E.ON Drive Booster: ”En en normal elanslutning som exempelvis finns vid stormarknader ger tillsammans med det interna batteriet den nödvändiga kapaciteten för att ladda två elbilar samtidigt med upp till 150 kW.”

– Expansionen av e-mobilitet är en viktig byggsten för energiomställningen. För att göra elfordon mer attraktiva behöver vi många kraftfulla laddstationer. Rädsla för att det inte finns tillräckligt med laddstationer är en av de vanligaste anledningarna till att inte köpa elfordon, säger Patrick Lammers, E.ON.

Installationen ska vara enkel. Snabbladdaren placeras ut, ansluts och konfigureras online. Den nya snabbladdaren E.ON Drive Booster ska nu finnas tillgänglig för beställning hos kunder i Tyskland. Om produkten också kommer till Sverige framgår inte av pressmeddelandet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.