E.ON och Mer inför gemensam betallösning vid elbilsladdare

Michel Thomas från EON och Fredrik Nordin från Mer.

Elbilister som laddar hos E.ON och Mer Sverige kan nu glädjas av att det blir en app eller ett laddkort mindre att hålla reda på. De två operatörerna ska nu införa en gemensam betallösning.

Det innebär att det nu blir möjligt att använda antingen EONs eller Mers app/laddbricka oavsett vid vilken av de två operatörernas laddare man väljer att använda.

Det dröjer dock en vecka innan den nya möjligheten finns på plats. Närmare bestämt den 21 juni. I ett första steg kommer 3 000 publika laddpunkter ingå i samarbetet. Nya laddare kommer sedan att tillkomma löpande.

– Med denna lösning kan kunden med ett laddkort eller app komma åt båda parters publika laddnätverk vilket förenklar elbilsvardagen. Vi vill underlätta övergången till ett fossilfritt transportsystem och detta är ett viktigt steg på vägen, säger Michel Thomas, Director Solar, eMobility & Decentral Energy Solutions på E.ON.

– Utöver samarbetet med en förenklad betallösning intensifierar vi satsningen på utbyggnaden av supersnabbladdning längs de svenska vägarna. Och ser till så att upplevelsen kring laddplatserna blir så bra och smidig som möjligt, tillägger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Sedan tidigare har Vattenfall InCharge och E.ON ett liknande samarbete.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.