Dunderlyx i fokus när Maybach paketerar direktörsdrömmen i nya suven EQS

Foto: Maybach EQS

Mercedes lyxmärke Maybach siktar också på det koncerngemensamma målet om att helt övergå till elbilar innan slutet på detta årtiondet. För att visa vägen dit har man nu presenterat SUV-konceptet Mercedes-Maybach EQS.

Det produktionsnära konceptet visar upp en sofistikerad direktörsbil som ska bjuda in till både arbete och avkoppling. De exklusiva materialen bidrar till lyxen och ska påminna om atmosfären i en lyxyacht.

– Konceptet Mayback EQS ska representera omvandlingen av det traditonella lyxmärket till en mer progressiv helelektrisk framtid. Precis som varje Maybach står EQS för sofistikerad lyx i alla dess aspekter, säger Philipp Schiemer chef för lyxsegmentet hos Mercedes-Benz.

Mercedes berättar att kundgruppen för Maybach blir allt yngre. De ställer helt nya krav på digitalisering och teknisk innovation i bilen. Dessutom står hållbarhet och miljöansvarig högt på kundernas kravlista.

– Konceptet Mercedes-Maybach EQS uppfyller alla dessa punkter och förkroppsligar sofistikerad lyx på ett mer progressivt sätt: den helt elektriska drivlinan gör inte bara hållbar rörlighet möjlig, utan möjliggör också en ny nivå av lugn och avkoppling för passagerarna, säger Britta Seeger, ansvarig för marknadsföring och försäljning på Mercedes-Benz.

Vidare berättar Mercedes att Maybach EQS är baserad på samma drivlina som används i Mercedes lyxigare modeller. 2022 kommer lyxiga Mercedes EQS SUV och det är denna Maybach kommer bygga vidare på. De tekniska detaljer är få, men Mercdes avslutar genom att berätta att räckvidden är planerad att ligga på omkring 600 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.