Dubbel seger när Kia EV9 vinner Årets bil i världen

Det blev Kia EV9 som plockade hem titlarna Årets bil världen och Årets elbil världen i samband med utmärkelsen World Car Awards. De dubbla priserna delades ut på New York Auto Show idag. Juryn bestod av 100 biljournalister som representerar 29 länder. 

– Vi är enormt hedrade över att Kia EV9 har utsetts till World Car of the Year och World Electric Vehicle. Denna framgång är ett bevis på vårt orubbliga engagemang för att tänja på gränserna för teknik och design, säger Ho Sung Song, VD och koncernchef på Kia.

I den övergripande kategorin Årets bil världen segrade Kia EV9 från en lista med 38 nominerade bilar. Förra månaden korades tre finalister, dessa var BYD Seal, Volvo EX30 samt då Kia EV9.

– Det är med succéer som Kia EV9 som driver oss att fortsätta leverera exceptionella fordon som omdefinierar körupplevelsen för kunder runt om i världen, fortsätter Ho Sung Song.

Kia EV9 har sedan lanseringen förra hösten mottagit flera utmärkelser. Bland annat som Bästa familjebil i tyska Golden Steering Wheel Awards samt nordamerikanska utmärkelsen ”Utility Vehicle of the Year” och ”Best Premium SUV” i Newsweek Autos Awards. I Sverige har Kia EV9 vunnit Teknikens Världs/Expressens Stora Bilpris blivit utsedd till Årets elbil av tidningen Elbilen i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.