Dramatiska videon avslöjar: BYD vill enas och krossa gamla bilmärken

Kinesiska biltillverkaren BYD vill se en enad kinesisk bilindustri. Tillsammans ska man sedan ”krossa de gamla legenderna”. Budskapet kom i samband med ett evenemang arrangerat av biltillverkaren.

– Jag tror att tiden är inne för kinesiska bilmärken, sa BYDs grundare Wang Chuanfu vid evenemanget. Bakom sig på väggen syntes emblemen från 12 stora kinesiska biltillverkare.

Under evenemanget lanserade BYD också en video som publicerade på Kinas sociala plattform Weibo. Den summerar den kinesiska bilhistorien och visar resan fram till idag. Resan började med FAW Group 1953 och har idag mynnat ut i flera moderna elbilstillverkare. Videon har gått viral i Kina, med närmare 22,7 miljoner visningar:

– Våra berättelser skiljer sig från varandra men delar samma riktning, säger berättarrösten och tillägger med hänvisning till utländska marknaden: ”Det finns ingen skillnad mellan ”dig” och ”mig”.

Videon avslutas sedan med budskapet att ”krossa de gamla legenderna och skapa nya varumärken i världsklass” under parollen Kinesiska bilar.

Flera stora företagsledare inom den kinesiska bilindustrin har hyllat initiativet:

– Jag känner mig stolt över Kinas bilindustri. Vi borde lära oss av BYD:s framgångar, skrev William Li, VD för Nio på Weibo.

– Hatten av för BYD. Låt oss ge en tumme upp till varje deltagare i den nya energieran, skrev Li Xiang, VD för Li Auto.

Staten stoppade priskartell

Under året har det priskrigats rejält inom den kinesiska bilindustrin något som splittrad bilindustrin i landet. I våras försökte 16 biltillverkare i Kina skapa en överenskommelse. Syftet var att stärka varandra istället för att underminera varandra genom prisdumpningar. Man ville helt enkelt se en ”schysstare prissättning”.

– Syftet är att upprätthålla en bra bilmarknadsordning, gemensamt skapa en bra konsumentmiljö och aktivt stabilisera och främja bilkonsumtion, sades det i samband med en pressträff.

Delar av den överenskommelsen slogs dock ner av kinesiska staten. Överenskommelsen om ett prissättningslöfte bröt helt enkelt mot Kinas konkurrenslag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.