Dottern till John DeLorean ska bygga en ny DeLorean – här är Model-JZD som en hyllning till hennes far

Den kultförklarade bilen DeLorean DMC-12 ska komma tillbaka som elbil under namnet DeLorean Alpha 5. Något som dottern till DeLoreans grundare inte alls gillar.

Kat DeLorean som alltså är dotter till John DeLorean har tagit avstånd till ”nya DeLorean” som köpte upp rättigheterna till namnet efter ”original-DeLorean” gick i konkurs 1982.

Som om det inte vore tillräckligt så har Kat DeLorean också bestämt sig för att utveckla en egen DeLorean, en äkta uppföljare till DMC-12. Målet är att återupprätta DeLorean-namnet och varumärket ”till det etiska företaget som hennes far alltid ville att det skulle vara”.

Eftersom Kat inte kan använda sitt eget namn heter det nya företaget DNG Motors vilket är en förkortning för DeLorean Next Generation Motors.

Kat DeLorean håller inte tillbaka på kritiken mot de som tog över Johns företag. På sin Instagram har hon ventilerat sin åsikt:

– DeLorean Motor Company är inte John DeLoreans företag. DMC är inte 40 år gammal och inte associerat med familjen DeLorean, eller min fars arv. Snälla sluta ljuga och sluta prata om John nu, han föraktade er, skriver Kat.

Den första modellen får namnet Model-JZD som en hyllning till hennes fars fullständiga namn: John Zachary DeLorean.

Redan nu har DNG Motor släppt en hel del bilder på både interiören och exteriören av Model-JZD. Även om DNG Motors ännu inte släppt några ytterligare detaljer om prestanda eller drivlina så pekar mycket på att det antagligen blir en elbil. De första skissbilderna har varken grill eller avgasrör.

Planen är att börja tillverka de första prototyperna i början av 2023 i Detriot. Den officiella avtäckningen kommer sedan att ske senare under 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.