Dodge lanserar eldriven muskelbil 2024: ”Prestanda tvingade oss att göra det”

Amerikanska biltillverkaren Dodge är känt för sina muskelbilar Charger och Challenger. Under namnet eMuscle ska Dodge nu lansera en eldriven muskelbil.

Det är ett tag kvar innan vi kommer att få klämma och känna på bilen. Lanseringen kommer nämligen att ske först 2024. Dodge kommer dock att visa upp ett koncept tidigare än så.

Muskel-elbilen kommer att bygga på en plattform från bilkoncernen Stellantis där Dodge ingår. Stellantis utvecklar elbilsplattformar som ska kunna erbjuda en räckvidd på upp till 800 kilometer.

I en intervju med Automotive News berättar Dodge-chefen Tim Kuniskis att företaget kommer att sätta detaljerna för sin elektifieringsplan under de kommande månaderna. Ett första koncept kan vi förvänta oss redan nästa år, framgår det i intervjun.

”Prestanda tvingade oss att göra det”

Redan i somras pratade Tim om företagets elektrifieringsplaner framåt under ett onlineevent. Det går att se i videospelaren nedan. Fokus handlade till stor del om varför Dodge kommer välja den elektriska drivlinan i framtiden.

– Vi är känt som ett märke som ibland går lite för långt, men trots det trycker vi plattan mot mattan. Vårt team med ingenjörer vet att vi börjar nå en praktisk gräns för vad vi kan kräma ur en förbränningsmotor. De vet att elmotorn kan ge oss mer. Om vi känner till en teknologi som kan ge mer, är det vår skyldighet mot våra kunder att omfamna den, förklarar Tim.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.