Dieselförare byter till el inom 5 år

En undersökning gjorde av Inizio säger att av hälften av de som idag kör dieselbilar tror att de har bytt till elbil eller hybridbil inom fem år.

I följd av dieselgate, nya rön om dieselns farliga hälsoeffekter och diskussioner om dieselförbud i storstäder leder till att en allt större opinion idag ser sig om efter bättre alternativ än diesel. Då är eldrift och hybriddrift ett högst aktuellt alternativ.

Övergången enligt ketchupeffekten

Just nu går omställningen ganska trögt, men Martin Prieto Beauliue, pressansvarig på föreningen Gröna bilister säger bland annat till Aftonbladet, att han tror på en ketchupeffekt. Omställning till eldrift kommer gå långsamt i början men den tar sedan fart och då kommer det gå fort.

En omställning kan dock gå ännu fortare, men då krävs ytterligare motivation från exempelvis regeringen, som belönar de som köper en supermiljöbil. Det kan vara möjlighet att köra i bussfiler, fri eller subventionerad parkering och goda möjligheter till laddning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.