Detta kan vara pressen som ska gjuta Tesla Cybertruck

Källa: Cybertruck Owners Club

Tesla bygger sina elbilar med hjälp av gigantiska pressar. Det sparar både tid och pengar, då de kan gjuta stora delar istället för att lägga tid på att montera ihop många mindre bitar.

Det är italienska Idra som tillverkat många av de pressarna som Tesla använder idag. I dagarna har företaget publicerat en video på hur en 9000 ton Giga Press monteras ihop.

Elon Musk har kommenterat videon i anslutning på Twitter vilket insinuerar att pressen vi ser i videon är tillverkad för Teslas räkning och mer specifikt för Cybertruck.

– Cybertruck-karossen, skriver Elon Musk kort.

I samband med invigningen av Teslas nya fabrik i Texas sa Elon Musk att han hoppades kunna starta tillverkningen av flera kommande modeller under 2024. Där nämnde han bland annat Cybertruck, Semi och Roadster.

Visste du? Det är Idra som myntat begreppet ”Giga Press” som vi så ofta förknippar med Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.