Detta kan vara Nissans nästa elbil

Succé-elbilen Nissan Leaf kan nu få en uppföljare. Det är i samma japanska tidskrift som tidigare kunde avslöja nya elbilen från Mazda som ni kan visa upp en eldriven SUV från Nissan.

Under motormässan i Tokyo planerar Nissan att visa upp elbilen Ariya. Enligt artikeln, som InsideEVs uppmärksammat, ska Ariya ha en räckvidd på 480 km enligt (stränga) EPA-körcykeln. Den ska ha plats för fem personer och och är en betydligt piggare rackare än Leaf då den ska klara 0-100 km/h på under fem sekunder.

Till skillnad från Nissan Leaf kommer den också ha vätskekylda batterier. Teoriskt kommer det kunna möjliggöra snabbare laddning och möjlighet att belasta batteriet mer och därmed ge mer kraft till bilens drivning.

Även interiören får sig ett rejält lyft och ska ana framtid, enligt tidningen. Mer information får vi antagligen invänta till starten på bilmässan i Tokyo till helgen.

Bilen är relativt lik Nissans IMx-koncept som föreställer framtidens kompakta SUV från biltillverkaren.

Konceptet IMx

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.