Detta är Volvos plan för elbil

Nya Volvo XC40

Att Volvo ska komma med en elbil är ingen hemlighet, men nu får vi en liten tydligare tidplan. Det var Volvos designchef Thomas Ingenlath som i samband med avtäckningen av nya Volvo S60 berättade mer om Volvos kommande satsningar på renodlade elbilar till brittiska Autocar.

Resan till den helt eldrivna elbilen kan delas in i tre steg för Volvo. Den första renodlade elbilen kommer genom Volvos prestandamärke Polestar. Den får modellbeteckningen ”2” och är en direkt utmanare till Tesla Model 3 enligt vissa uttalanden som gjorts. Polestar 2 kommer under 2019.

Första eldrivna Volvon

I nästa etapp är det sedan dags för Volvomodellerna att elektrifieras till ren elbil och först ut blir det senaste tillskottet Volvo XC40. Volvo XC40 som elbil kommer precis efter Polestar 2, säger Thomas till Autocar. Varför man först väljer Volvo XC40 kommenterar Thomas på följande sätt:

– Vi kommer definitivt inte skrota en bilmodell som vi precis så framgångsrikt lanserat bara för att förbränningsmotorn kommer att försvinna.

Tredje etappen blir att fortsätta med SUV-segmentet, som växer snabbt. 2021 kommer nämligen en elektrisk version av Volvo XC90 att produceras. Den kommer att byggas i USA vid en ny fabrik i Charleston, South Carolina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.