Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Detta är snabbladdarna i OKQ8 och Skellefteå Krafts stora laddnätverk för elbilar

Pressbild: OKQ8

OKQ8 ska tillsammans med Skellefteå Kraft bygga närmre 1100 snabbladdare på 400 stationer i Sverige och Danmark. Av dessa snabbladdare ska 800 byggas i Sverige.

Nu berättar OKQ8 och Skellefteå Kraft mer om de valda snabbladdarna som ska sättas upp med start i höst. Till sitt nätverk har man valt en Hypercharger från Alpitronics. Modellen från Alpitronics är en av Europas vanligaste modeller.

Man berättare vidare att man varit nära involverad i arbetet med utformningen av laddarna. Till exempel har man påverkat placering av skärm och längden på laddkablar. Varje station är utrustad med två CCS-kablar som kan leverera upp till 150 kW till varje enskild bil.

– Vi bedömer att det räcker för den absoluta majoriteten av elbilar under de kommande två-tre åren. Ser vi att mer effekt behövs så kan vi uppgradera och justera i efterhand, säger Åke Persson, affärsutvecklare på Skellefteå Kraft.

Första fasen i satsningen startar i höst och 43 laddare ska monteras under den perioden. I en tidigare nyhet har vi kunnat berätta om de första åtta orterna som får snabbladdarna.

– Det här är den första, men också den minsta, etappen. Arbetet kommer att trappas upp och det kommer bli fler laddare som monteras för varje fas, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad och innovation på Skellefteå Kraft.

Enligt en tidigare uppgifter till Vi Bilägare ska snabbladdarna också erbjuda möjlighet att ta emot kortbetalning.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons