Det här kan vara MG:s nya kompakta och sportiga elbil

I slutet av året ska MG lansera en ny elbil i Sverige. Det blir en kompakt elbil som mäter 4,3 meter och kanske kommer gå under namnet MG4. Tidigare i år fick vi se några bilder på modellen dold under ett skynke.

Men nu kan väntan vara över. Det mesta tyder på att MG:s ägare SAIC redan nu visat upp modellen i Kina, men då under namnet MG Mulan. Likheterna med elbilen MG dolde under skynket är många.

Med nyheten om MG Mulan kommer både bilder men också en del detaljer kring prestandan. Det ser ut att bli en sportig och kraftfull modell. Vid lansering är den utrustad med en motor som levererar en effekt på upp till 150 kW vilket motsvarar ungefär 200 hästkrafter.

I något utförande ska den klara 0–100km/h på fyra sekunder, men vissa medier misstänker att den snabba sprinten kan komma från ett senare Dual Motor-alternativ.

MG Mulan får både glastak, färgglada bromsok och bak kan vi skåda en tvådelad spoiler. Vi ser också av en distinkt LED-signatur, något som vi känner igen från teaserbilderna vi fick se tidigare i år.

Framtill möts vi av luftintag (som troligtvis är fejk) och linjer som drar fokus mot nosen på bilen – vilket ger ett ökat sportigt intryck. Fronten påminner en aning om elbilen Cupra Born vilket inte behöver vara en helt omaka liknelse. Modellerna är ungefär lika stora, och sport och prestanda står i fokus för båda.

Det finns inga uppgifter om priser på den kommande modellen. Men fortsätter MG på samma spår som man gjort med tidigare modeller så lär lågt pris vara en prioritering. Vi lär få mer uppgifter i samband med den officiella svenska lanseringen senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.