Det går fort framåt för Teslas nya fabriker

Tesla Gigafactory Berlin.

Nu går det fort fram för Teslas nya fabrik i Grünheide utanför Berlin. Fram till sommaren har byggarbetet för Gigafactory 4 i huvudsak bestått av markarbeten. Nu visar nya filmer från platsen att de första väggarna börjar ta form.

Planen är att fabriken ska stå klar i början på nästa år. Tesla Model Y kommer framåt sommaren sedan bli den första bilmodellen att rulla av produktionslinan.

Samtidigt i Texas

I sommar har Tesla bekräftat att man redan nu planerar för nästa fabrik. Den kommer byggas i Austin i amerikanska delstaten Texas. I fabriken kommer man tillverka Tesla Cybertruck, Tesla Model Y, Tesla Model 3 och också Tesla Semi.

Tempot är högt även här, och på Teslas webbplats med lediga jobb annonseras flera tjänster ut i anslutning till byggnationen av den nya fabriken. Tesla vill starta bygget av fabriken i Texas innan året är slut. Redan nu har markarbetet påbörjats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.