Dessa orter får snart Circle K:s egna snabbladdare

Inför den gångna helgen kunde vi berätta att Circle K ska bli störst på laddning av elbil. Företaget ska nämligen bygga upp sitt eget nätverk av snabbladdare.

Den första egna snabbladdaren öppnades innan sommaren i skånska Flädie och utbyggnaden ska fortsätta. Målet är att innan slutet på året ha byggt 120 snabbladdare, varav 75 supersnabbladdare på 50 stationer runtom i landet.

Många av Allt om Elbils läsare var nyfikna på hur utrullningen ser ut. Maria Phillipson, kommunikationschef på Circle K kan nu berätta:

– Jag kan berätta att de vi har börjat bygga som inte är med i listan ännu är Örebro, Värnamo, Kristianstad och Helsingborg. Dessa stationer är alltså inte öppnade ännu. 

För en aktuell lista hänvisar Maria till Hitta din närmsta station på Circle K:s hemsida. Circle K:s laddare finns i två versioner, 150kW för CCS-laddning och 50 kW med stöd för CCS och CHAdeMO.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.