Dessa elbilar kan bli årets bil 2019

Organisationerna World Car Award utser varje år årets bil. Omröstningen görs av motorjournalister över hela världen. Nu är kandidaterna för årets bil 2019 klar och ett par av de nominerade bilarna är elbilar.

I den mest prestigefyllda kategorin ”Årets Bil i Världen” finns flera elbilar. Dessa är Audi E-tron, Jaguar I-Pace och Kia Niro EV.

De tre bilarna ovanför är också nominerade i kategorin ”Årets Gröna Bil i Världen”. De delar nomineringarna tillsammans med hybridbilarna; BMW i8 Roadster, Honda Clarity Plug-In Hybrid, Honda Insight, Hyundai Nexo, Lexus ES Hybrid, Lexus UX Hybrid, Toyota Avalon Hybrid och Toyota RAV4 Hybrid.

2018 vann Nissan Leaf

Nissan Leaf blev Årets Gröna Bil i Världen 2018. ”Vi är väldigt stolta att sedan Nissan Leaf lanserades 2010 så har vi lyckats leverera mer än 300 000 elbilar världen över, och bidrag till ett minskat koldioxidavtryck”, sa Nissan då om utmärkelsen.

Den övergripande titeln, Årets Bil i Världen 2018 knep Volvo XC60.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.