Designwerk visar el-lastbil baserad på Volvo FH med 700 km räckvidd

Designwerk som ingår i Volvokoncernen har visat upp en eldriven lastbil baserad på Volvo FH och som kan erbjuda upp till 700 kilometer i räckvidd. Modellen finns i flera olika utföranden och med flera olika storlekar på batteri.

Det är som lastbil med ett batteri på 1017 kWh, där 864 kWh är användbar kapacitet, som räckvidden toppar på 700 kilometer. Som draglastbil är räckvidden något kortare. Upp till 530 kilometer enligt produktbladet.

Det massiva batteriet tar fyra timmar att ladda från 10 till 80 procent med en 150 kW-laddare. AC-laddning upp till 44 kW tar 21,8 timmar. Batterierna i sig väger hela 5620 kilo.

Dreamwerk erbjuder en rad olika storlekar på batteri där det minsta är på 375 kWh vilket på en dragbil ger en räckvidd på upp till 220 kilometer.

Möjligheterna till anpassning är många. Lastbilarna kan utformas för många olika tillämpningsområden som återvinning, konstruktion, distribution och skogs- och jordbrukslogistik med olika varianter på hytter, hjulbas och batterikapacitet.

Lanseringen är planerad till slutet av nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.