Designpremiär för sjusitsiga elbilen Kia EV9

Kia har idag släppt de första bilderna på exteriören och interiören av nya Kia EV9. Märkets nya toppmodell som bygger på samma plattform som den redan lanserade Kia EV6.

Designen följer Kias designfilosofi ”Opposited United”, där inspirationen kommer från naturen och blandas med olika material. Det ska ge en design som både kan kommunicera styrkan och kapacitet hos en suv, och samtidigt framstå som en lugn sofistikerad elbil.

Kia EV9 kommer både i ett sex- och sjusitsigt utförande. I varianten med sex sittplatser är den andra stolsraden vridbar så att passagerarna kan vara vända mot den tredje raden. Så att man kan interagera med varandra när man väntar på att bilen ska ladda klart.

Kias signumdesign: ”Digital Tiger Face”.

– Kia EV9 bryter ny mark med framstående design, uppkopplade tjänster, användarvänlighet och användning av hållbara materialval, berättar Karim Habib, Executive Vice President och chef för Kia Global Design Center. 

Interiört får vi se en första bild på förarmiljön. Kia själva beskriver EV9 som rymlig, ljus och luftig. Löftet är en interiör med stora utrymmen, hög komfort och enkel interaktion med tekniken.

Alla funktioner är samlade kring instrumentpanelens breda panoramaskärm som består av två 12,3-tumsskärmar och en 5-tumsskärm.
Under infotainmentskärmen finns en rad med dolda touchknappar för klimatanläggningen.

Snart världspremiär

Det dröjer inte länge förrän Kia kommer berätta mer om Kia EV9. Världspremiären kommer äga rum i slutet av mars. Då kommer Kia att presentera all den tekniska informationen om modellen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.