Nissan lovar en rejäl adrenalinrusch i framtiden med ny sportig elbil

Inför veckans höjdpunkt Japan Mobility Show som slog upp portarna idag har Nissan visat upp koncept på fyra nya elbilar. Nu rundar Nissan av med ett femte koncept och gör det med en rejäl adrenalinrusch.

Nissan Hyper Force är en helelektrisk högpresterande superbil som ska leverera den ultimata körglädjen samtidigt som den fokuserar på miljöprestanda och komfort för dagligt bruk. Kraften kommer från ett solid state-batteri med ett effektuttag på 1000 kW.

Genom fyrhjulsdrift, en låg tyngdpunkt och en lätt kaross i höghållfast kolfiber utlovas exceptionell hantering både på bana och slingrande vägar. Accelerationen är direkt och precis.

För Nissan handlar det här konceptet om att tydligt markera ett skifte för sitt segment av prestandabilar. Nissan vill möjliggöra för kunder att köra hållbart. Det samtidigt som de kan njuta av en ny generation högpresterande köregenskaper som bara är möjliga genom elektriska drivlinor.

– Vi har förstärkt våra elbilsinnovationer och sökt oss bortom mobilitet för att skapa en mer hållbar värld. Elbilarna symboliserar vår framtid att skapa en renare, säkrare och mer inkluderande värld för alla utan att kompromissa med passioner och drömmar. Genom innovationskraften skapar Nissan en framtid där alla kan njuta av spänningen med rörlighet, berättar Nissans VD Makoto Uchida i ett uttalande.

Konceptet är framtaget i nära samarbete med Nissans prestandadivision Nismo. Den exteriören designen med breda och låga proportioner ska illustrera kraften och prestandan som gömmer sig i bilen. Designen ger också en hög aerodynamisk prestanda och genererar en kraftfull downforce för att tydligt plantera bilen mot vägen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.