Denna lilla elbil från Leapmotor ska nu byggas i Polen

Leapmotor T03

Det har inte gått många veckor sedan samarbetet mellan europeisk-amerikanska fordonsjätten Stellantis och den kinesiska biltillverkaren Leapmotor blev känt. Genom samarbetet fick Stellantis rättigheterna till att sälja och bygga Leapmotors elbilar i Europa.

Nu kommer de första uppgifterna om att den första elbilen som Stellantis kommer att börja bygga är den kompakta elbilen Leapmotor T03. Det vid Stellantis fabrik i Polen.

Produktionen av elbilen Leapmotor T03 kan starta så snart som under andra kvartalet detta året. Men det handlar inte om någon bilproduktion helt från grunden. Bilen kommer att levereras som en färdig byggsats, och slutmonteras vid anläggningen.

Leapmotor säljer redan den kompakta elbilen i Frankrike genom en lokal distributör. I samband med bilmässan i München i höstas tillkännagav Leapmotor planerna på att lansera den i Tyskland och andra utvalda marknader. Sverige finns också med i planerna.

Leapmotor T03 mäter 3620 mm i längd, 1652 mm i bredd och 1577 mm på höjden. Toppfarten är 130 km/h och sprinten 0 till 100 km/h gör den på 12 ekunder. Bilen i sig väger bara 1203 kg, har ett batteri på 31,4 kWh och en räckvidd på strax över 25 mil.

Via Automotive News Europe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.