Den snabbaste Kian är här – Kia EV6 GT klarar 0–100km/h på 3,5 sekunder

Vi fick se den utmana de snabbaste sportbilarna i samband av lanseringen. Den snabbaste Kian någonsin – Kia EV6 GT. Idag är det svensk säljstart!

Det är prestanda som står i fokus för Kia EV6 GT. Sprinten 0–100km/h klarar den på 3,5 sekunder. Den elektriska drivlinan är utrustad med två motorer på 160 kW respektive 270 kW som tillsammans har en total uteffekt på 430 kW (585 hk). Topphastigheten är 260 km/h.

Räckvidden är upp till 424 kilometer och det är möjligt att ladda från 10-80 procent på 18 minuter. De svenska priserna startar från 764 600 kronor. De första leveranserna sker i slutet av året.

Några unika detaljer som utmärker EV6 GT exteriört är de omdesignade främre stötfångaren som ska främhäva bilens bredd. Bakom de nya 21-tumsfälgarna skymtar de neonfärgade bromsoken. Baktill har stötfångaren fått en ny diffusordesign.

Interiören kännetecknas av de skålade sportstolarna klädda i mockaimitation och konstläder. De svarta stolarna har liksom ratten kontrasterande sömmar i neongrönt och metallinlägg med GT-emblem. På ratten sitter den neongröna GT Drive Mode-knappen där bilens kraft kan släppas loss.

Genom GT Drive Mode kan föraren göra inställningar på elmotorer, bromsar, styrning, fjädring, e-LSD och antisladdsystem (ESC). Det går även att skräddarsy ett individuellt program för att passa ens egna körpreferenser. Precis som hos de andra Ev6-modellerna finns också körlägena Eco, Normal och Sport.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.