Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Autonoma bilar

Den självkörande elbilen utan ratt

Här är elbilen utan ratt. Om Cruise Automation, som nyligen köptes av GM, får som de vill kommer företaget att få tillåtelse att ha 2 600 förarlösa bilar ute på amerikanska vägar redan 2019.

Bilen som fått namnet Cruise AV är baserad på elbilen Chevrolet Bolt. Företaget har som mål att kunna lansera en tjänst med robottaxis inom två år. Tillverkaren har sökt tillstånd från den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen. Undantaget som GM ansökt om är att undantas från regeln som säger att en människa måste sitta vid ratten.

Utöver avsaknaden av ratt skiljer sig bilen på fler punkter än elbilen Cheverelot Bolt. Bland annat är den utrustad med 21 radarenheter, och 16 kameror samt fem lidars (optisk radar). Bilen utrustas med GM:s egenutvecklade mjukvara för autonom körning samt även programvara som kan öppna och stänga dörrarna på bilen.

 Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Geely-ägda Lynk & Co har presenterat sitt första koncept på en elbil. Modellen Lynk & Co Zero Concept som är designad i Göteborg ska...

Elbil

Idag hade elsuven Volkswagen ID.4 premiär. Volkswagen beskriver ID.4 som en sportig tusenkonstnär som är enkel att köra. Det lågt placerade batteriet ger bilen...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons