Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den ikoniska folkabussen blir verklighet igen och för att riktigt gå hand i hand med rädda världen och hippiekulturen som bussen blev synonym med under 70-talet så kommer den nya bussen att bli eldriven.

Volkswagen har tidigare bekräftat bilen, men idag klubbade styrelsen officiellt igenom folkabussen som går under konceptnamnet ID Buzz. Den nya Volkswagen-bussen räknas finns till försäljning 2022. Bussen räknas ha en räckvidd på strax över 40 mil.

Annons

– I mina ögon är I.D. Buzz den vackraste och mest spännande elbilen i världen. Vårt mål är tydligt, vi ska göra ett elfordon som ska bli en bästsäljare över hela världen och en ikonisk bil i elbilsrevolutionen måste såklart vara en Volkswagen, säger Herbert Diess, ordförande för Volkswagen.

Enligt källor kommer den slutgiltiga versionen av bussen att dela många likheter med konceptversionen som du kan se i filmen nedan.

Konceptbilen är 4 942 mm lång, 1 976 mm bred och 1 963 mm hög. Den serietillverkade versionen, kommer precis som konceptbilen att ha sina batterier monterade i fordonets golv. Den elektriska enheten tar inte stor plats, vilket innebär att fram- och bakaxlarna kan monteras långt ifrån varandra. Det resulterar i en lång hjulbas och det korta överhäng, vilket ger mer utrymme invändigt. Bilen kommer erbjuda både förare och passagerare gott om plats för en bekväm resa.