Den nya folkabussen är bekräftad och den går på el

Den ikoniska folkabussen blir verklighet igen och för att riktigt gå hand i hand med rädda världen och hippiekulturen som bussen blev synonym med under 70-talet så kommer den nya bussen att bli eldriven.

Volkswagen har tidigare bekräftat bilen, men idag klubbade styrelsen officiellt igenom folkabussen som går under konceptnamnet ID Buzz. Den nya Volkswagen-bussen räknas finns till försäljning 2022. Bussen räknas ha en räckvidd på strax över 40 mil.

– I mina ögon är I.D. Buzz den vackraste och mest spännande elbilen i världen. Vårt mål är tydligt, vi ska göra ett elfordon som ska bli en bästsäljare över hela världen och en ikonisk bil i elbilsrevolutionen måste såklart vara en Volkswagen, säger Herbert Diess, ordförande för Volkswagen.

Enligt källor kommer den slutgiltiga versionen av bussen att dela många likheter med konceptversionen som du kan se i filmen nedan.

Konceptbilen är 4 942 mm lång, 1 976 mm bred och 1 963 mm hög. Den serietillverkade versionen, kommer precis som konceptbilen att ha sina batterier monterade i fordonets golv. Den elektriska enheten tar inte stor plats, vilket innebär att fram- och bakaxlarna kan monteras långt ifrån varandra. Det resulterar i en lång hjulbas och det korta överhäng, vilket ger mer utrymme invändigt. Bilen kommer erbjuda både förare och passagerare gott om plats för en bekväm resa.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.