Den klassiska folkabussen blir eldriven genom konverteringskit

Tillsammans med Volkswagens partner eClassic planerar nu tillverkaren att erbjuda T1-konverteringar och färdiga fordon av den klassiska folkabussen. De konverterade bilarna får namnet Volkswagen e-BULLI.

Bilarna utrustas med en ny elektrik drivlinan. En eldriven motor på 83 hästkrafter ersätter den gamla boxermotorn med 44 hästkrafter. Bilen får ett batteri på 45 kWh och ska ha en räckvidd på 200 kilometer.

Folkabussen får också ett visuellt lyft. Både interiören och exteriören har uppdaterats för en modernare känsla, samtidigt som de klassiska designdragen bibehålls för en riktig retro-känsla.

För den intresserade är kostnaden 64 900 euro för en komplett konvertering av T1:an. Företaget kan också erbjuda konverteringar av T2 och T3. Läs mer på e-Classics hemsida.

Om du vill ta del av den verkliga framtiden ska du dock spana in konceptet Volkswagen ID Buzz, som ska förverkligas inom två till tre år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.