Den extremt galna stunten får Tesla Model X att flyga

Just nu går ett videoklipp med Youtubern David Dobrik viralt i sociala medier. Han låter nämligen en främling hoppa med hans Tesla Model X. Den drygt 2500 kilo tunga SUV:en lyfter en bra bit över marken.

Stunten genomförs från ett krön med en vägbula i Los Angeles. Dessvärre är inte riktigt konsekvenstänket på plats. Stunten genomförs både på en öppen gata och mot enkelriktat. Det här är väl inget du bör pröva med din egna bil, men detta videoklippet som fångande händelsen återspeglar ändå den enorma kraft som finns i Tesla Model X.

Det uppmärksammade klippet nådde hela vägen till Elon Musk som kommenterade det med ett utropstecken (”!”). Den farliga stunten gick ändå bra, och bilen tog inte någon skada. Du kan se klippet nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.